Crypto-advocaat ziet inkomende SEC-stoel als een overwinning voor Bitcoin, niet voor XRP

Jake Chervinsky gelooft dat de nieuwe SEC-voorzitter een Bitcoin-supporter zal zijn.

Een Bitcoin ETF-goedkeuring zal waarschijnlijk volgen op de aanstelling van Gensler.

Ripple wordt nog steeds bedreigd door de SEC

Wil meer weten? Word lid van onze Telegram Group en ontvang handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

The Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties die standaarden voor transparantie opstellen.

Jake Chervinsky, algemeen adviseur van samengestelde financiƫn en medevoorzitter van DeFi- groep bij de Blockchain Association, Jake Chervinsky, is van mening dat de introductie van Gary Gensler als de nieuwe SEC-voorzitter op de lange termijn een positieve stap voor Bitcoin zal zijn .

SEC wordt Pro-Bitcoin

Chervinsky gaf op Twitter commentaar op wat hij geloofde dat er zou gebeuren als Gensler voorzitter van de SEC zou worden. De advocaat legt uit dat hij gelooft dat Gensler beleid zou voeren ten gunste van Bitcoin.

Er wordt algemeen gemeld dat de nieuw gekozen president Joe Biden Gesler zal benoemen als voorzitter van de SEC. Een zet die de cryptogemeenschap waarschijnlijk zou sussen.

Bitcoin goed, rimpel slecht?

Gensler heeft een positieve kijk op cryptocurrencies en blockchain-acceptatie, en gaat zelfs zo ver dat hij Bitcoin de moderne vorm van goud noemt. Hij staat ook bekend om het geven van cursussen over blockchain en Bitcoin aan MIT.

Chervinsky gaf commentaar op de mogelijke aanstelling van Gensler door toe te voegen dat Gensler “crypto goed begrijpt en Bitcoin al jaren sterk ondersteunt.”

Chervinsky is verder van mening dat de benoeming een beleidswijziging zal zien ten gunste van een Bitcoin Exchange-Traded-Fund (ETF) .

Gensler heeft ook eerder verklaard dat er een sterk argument is dat XRP een beveiliging is, wat zou kunnen betekenen dat de huidige ellende en recente aanklachten tegen Ripple door de SEC zullen blijven bestaan.

Terwijl hij verder ging met het denkproces, legde Chervinsky uit dat Gensler misschien van gedachten was veranderd over XRP als beveiliging. De kans dat een inkomende voorzitter (die niet aanwezig was bij het onderzoek) de beslissing van de SEC zou terugdraaien, is echter onwaarschijnlijk.

Al met al zou de aanstelling van Gensler als voorzitter van de SEC optimistisch moeten zijn voor bitcoin en de cryptogemeenschap in het algemeen. Het lijkt er echter op dat Ripple nog steeds een gevecht zal hebben.